Tuesday, January 26, 2010

::away::

i'm in mode 'very busy' right now (and also pretending like one. hihi). need to settle everything before attending the 5 days btn course in pangkor island. yep, in my not-so-good health condition right now still have to fulfill all job requirements which one of them btn (kursus kenegaraan yg very tough katanya. matilah aku!).

what made me feel halfhearted to go is that we need to buy so many things for this 5 days (only) course such as white plain kurungs, white plain l/s t-shirts, black track bottoms, blablabla. so wasting laa. i spent hundreds for these. also in the letter it stated 'handphone is not allowed or will be kept until the closing ceremony'. nonsense! anyway, whining will never change anything, that what gov servant do kan? :p

good thing is i already got my release letter from my gynae :) due to my health condition. so insyaAllah i'll be exempted for all the physical activities. and please pray for me it won't affect my passing marks. huhu.

12 comments:

Ayu Fairuz said...

kamu peknen ek?
hmm.. kata die je amik hp, nnt mst die kasik gak guna kejap2. hehe..

izz said...

yeke nisa pregnant?? huhu.. akak pon lom g btn ni.. tgh tggu turn..

mast@work said...

masa aku pi BTN phd haritu dia x amik langsung.. kami request tak nak kasi.. tp dengan syarat kena janji tak tepon depan instructor tu laa.. ehehehe

ko preggy ek nisa.. jaga baik2 ye.. aku lepas balik btn gugur satu baby.. sob sob.. kalau idak aidan ade kawan..

aku memang x buat aktiviti lasak.. tapi sebab penat sangat tu yang gugur tu..

take care dear

Nisa said...

ayu, kak izza & mast:

hihi.. ingat tanak warwar dulu tp semua org dah dpt agak kan? :)tapi detail nanti blogging after btn ye! ;p

risau gak sbnrnya tapi harap2 xde pape la. lagipun kat sini dia offer btn setahun skali je except kalo kita apply sendiri.

so alang2 ramai member opis yg pegi ni sayang plak nak tolak. tp dah call jpm dia kata kalo pregnant dia kecualikan aktiviti fizikal. okla kan? :p (sedapkan hati) tapi kalo rasa penat nanti aku cabut je kot. balik umah mak metua kat sitiawan. haha!!

btw.thanks..

ayu: dari dulu ayu mmg dah cuba nak teka2 kan? actually mmg sgt betul! :)

Ayu Fairuz said...

hahahhaha malas nk teka2 sgt tp bila ckp not well tu soheh laa dh ade.. congrats my dear!! jom bersalin sama2!! yihaaaaaaa..
ahahhahaha..
due bile?

Ayu Fairuz said...

mas.. sbb tu ek.. yelaa penat de 2 plak tu ek.. yelah..
nisa kena jg2 laa ni.. tp dpt avoid aktiviti fizikal mmglaa syok. klu tangguh lepas bersalin kang kena lasak lak. mak xsuka, nyah.. hahahha

Nisa said...

ayu: tq. itu la..org pun kena beware sbb dah bleeding haritu. tp alhamdulillah baby ok. cuma this time kena make sure tak stress & penat sgt. kalo penat org surrender je btn. harap okla.

org due lambat lagi la yu.. awal bln 9. ayu dah ada gak ke? bila due? cantikla tu...meh sama2 antar anak gi skolah! congrats jugak!!!

Ayu Fairuz said...

haha timing sama.. 31 ogos, tp xjmp doktor lg ni.. sndr jd doktor, sndr jd nurse.
hmm dh de bleeding jaga2 laa.. toksah paksa diri wlupn rs blh.at least tngu kandungan tu kuat dl..
take care yer..
yaaaa.. moh kite anto anak g sekolah.. tp yg sengsara adalah aku kena ganti pose sebulan!!!! aaaaaargggghhhh!!! ;p

La Leeda said...

waaaa..nisa' dah berjaya yg ke2..tahniah!aku masih terpaksa merancang.

Nisa said...

ayu: ye..org 4 sept. tapi kalo ikut history awal..hihi. mehla kita sama2 ganti pose sebulan. :)

tuang: tq tuang. takpe, sampai masa nanti ada la tu. jgn lupa berusaha & selalu berdoa ok! Allah tu kan Maha Pemurah lagi Maha Penyayang :).

the shoeaholic mummy said...

congrates babe! wah jadi jugak project Nilai baby-making ekekeke harap2 dpt gegirl laks kan boleh le dpt sepasang!

Nisa said...

erry: thanks babe! tu la..this one mmg kompom made in Nilai. hehehehh.