Sunday, November 1, 2009

pencapaian

satu pencapaian yg boleh dibanggakan utk diriku sendiri..hihi.

dlm bulan ni saja aku dah pecahkan 2 rekod driving aku. ye puan-puan. aku mmg malas drive. aku hanya tau drive dari rumah ke ofis sahaja itupun lalu the only jalan yg aku tau. mmg takkan shortcut or singgah mana2 sbb takut sesat. tambahan pula skrg dah ada drebar tak berbayar itu (lakiku) tahap kemalasan aku naik berganda-ganda lagi.

tp sejak aku tukar jabatan ni ada satu cabaran yg ter.pak.sa aku buat. dulu aku selalu dimanja dgn driver ofis yg boleh hantar ke mana2 pun dari sejauh2 tempat sampai la yg jaraknya sekangkang kera. so skrg aku mmg ada big problem sbb kereta jabatan very limited. so mesti uolls dah agak kan rekod apa yg dah pecah?

rekod 1 - last 2 weeks aku drive SENDIRI dari kl-kuala terengganu-kuantan-maran-kl balik semula at total about 1000++km (ada sorg co-pilot iaitu my boss). aku sendiri pun tak caya.

rekod 2 - rabu lps aku sekali lagi drive from kl-kuantan-nenasi-kuantan-kl. yg mencabar tu drive from kl-kuantan dengan ADAM okey? berdua sahaja. ni lagi tak caya.

aku tak tau yg aku boleh drive sejauh tu. bila dah ter.pak.sa semua boleh kan? cuma aku bimbang timbul satu lagi masalah iaitu kalo dah pandai drive sendiri merata2 kang takut drebar tak berbayar aku tu berhenti keje plak..huhu. camano nih?

4 comments:

LeeDaHae said...

moral of the story; tekanan as a booster selalunya akan membawa kita pergi lebih jauh(dibaca:lebih maju!) ye dak?

Nisa said...

yes tuang. betul. sbnrnya kita mmg boleh lakukan apa saja kalo ada determination..

the shoeaholic mummy said...

wahahah tabik spring sama mama Nisa!

aku sbb org sales mmg now and then kena drive sdr2 hu hu bila la aku nak ada drebar dept nih :P

Nisa said...

yeah mummy yayan..aku pun tabik utk diri sendiri.kuikui..nampak sgtla pe.malas nak drive. kalo la ada driver..alangkah indah hidup ini.. :p